Referenties

Groene vijvertuin in Tolbert

“Greta heeft wederom een fantastische tuin voor ons ontworpen: we wonen gewoon in een park :-). Geheel naar onze wens met een Walhalla voor beestjes en insecten. De kikkers hebben hun weg naar de vijver gevonden, de vlinders naar de vlinderstruiken en de bijen zoemen in de geurige lavendel”.

J.K.
Tolbert

Moderne gezinstuin in Bunne

“We zijn erg blij met onze tuin, dankjewel Greta! De tuin is in ieder jaargetijde mooi. Fijn om samen te sparren. Knap hoe jij onze wensen en ideeën tot een mooi, rustig geheel weet te brengen. Ook worden we blij van jouw creatieve ideeën en oplossingen. We hadden dit zelf niet zo kunnen bedenken. Volgens veel gasten/bezoekers worden ze helemaal ‘zen’ van onze tuin”.

P.T.
Bunne

Moderne tuin in Scheemda

“Met een luisterend oor heeft Greta onze ideeën en wensen samengebracht tot een compleet geheel. De tuin in ruimtelijk en natuurlijk geworden en inmiddels weten vogels, vlinders en insecten onze tuin te vinden, ook al is de tuin nog jong. En wat net zo belangrijk is, hij is onderhoudsarm en niet arbeidsintensief.

Kernwoorden voor Greta zijn dan ook: betrokken, creatief, inlevend, sympathiek en we bevelen Greta van harte aan!

Wij zijn echt ontzettend blij met het uiteindelijke resultaat en genieten dagelijks, ongeacht het seizoen, van onze tuin”.

Koert en Anneke Koning
Scheemda

Tuinmetamorfose in Veendam

“Na jarenlange strijd tegen mos, schaduw en steeds groter wordende bomen en struiken hebben wij Greta gevraagd om mee te denken over een tuin die beter bij ons en bij ons huis past. Wat begon met het verwijderen van bomen en struiken is geëindigd in een totaalplan voor de hele tuin. Al na één rondleiding en een gesprek heeft Greta een ontwerp gemaakt die onze verwachtingen heeft overtroffen: een tuin die modern en strak, maar tegelijkertijd ook warm en natuurlijk is.

Na het ontwerp heeft Greta ons ook geholpen bij de keuze voor de hovenier en is zij tijdens de oplevering aanspreekpunt/projectbegeleider geweest. Kortom: een hele fijne samenwerking en een fantastisch eindresultaat!”

Rolf Kruit en Mariska Brommer
Veendam

Boerderijtuin in Wedde

Mail n.a.v. ontwerp en realisatie tuin:

“We kunnen je vertellen dat de tuin bijna klaar is, op enkele kleinigheden na. We genieten zo ontzettend veel van dit ontwerp en het bloemen en planten arsenaal en we ontdekken elke dag nog nieuwe dingen. Bovendien zijn de reacties zo overweldigend en overstelpend, dat we het al bijna normaal beginnen te vinden. We zijn elke dag nog verschrikkelijk blij met jouw ontwerp. Tuinspecialisten komen ongevraagd een kijkje nemen en bewonderen de schoonheid van het geheel. We hebben een serie foto´s genomen en deze sturen wij je per mail. Als je tijd hebt kom dan nog eens langs om je creatie te bewonderen, je bent van harte welkom”.

Fam. Klaas Faber – Wedde

Renovatie voortuin in Glimmen

“Leuk idee om als verjaardagcadeau een tuinontwerp van Tuinontwerpbureau Greta Bäcker te krijgen! Onze voortuin van 10 meter diep werd dankzij haar ontwerp en alle bijbehorende tekeningen, zoals matenplan en beplantingsplan, in eigen beheer uitgevoerd. Een totaal andere inrichting waar wij nu heel veel plezier aan beleven en heerlijk kunnen verblijven dankzij een ruim terras met banken en strakke potten. Het strakke ontwerp zorgt voor een rustig en ruimte-versterkend effect. Ook de tuinverlichting werd in het plan opgenomen en uitgevoerd, zodat we ook ´s avonds een mooi beeld krijgen van de tuin”.

Joke en Klaas Poppinga – Glimmen

Dakterras in Groningen

“Na een verbouwing beschikten wij ineens over 35 m² dakterras. Na een inventariserend gesprek met Greta Bäcker kwam er een verrassend, sfeervol en groen ontwerp voor ons dakterras. Ook voor de materialen (bloembakken e.d.), de verlichting en de inrichting kwam een prima plan. We genieten nu volop van onze buitenplaats. Als “tuinleken” zijn wij ook zeer blij met de detail informatie over de beplanting en de onderhoudshandleiding”.

Eduard en Laila Dusseljee – Groningen

Kleine strakke tuin in Groningen

“De samenwerking met Greta heb ik als zeer plezierig ervaren en ik kan haar dan ook aan iedereen die van plan is een nieuwe tuin aan te (laten) leggen, van harte aanbevelen. Sterker nog …. op basis van mijn nieuwe tuin, het ontwerp en mijn ervaringen met Greta, hebben vrienden er voor gekozen om hun tuin ook door Greta te laten ontwerpen. En ook zij zijn zeer tevreden over de uitkomst van hun samenwerking”.

Nadat mijn woning werd opgeleverd, ben ik op zoek gegaan naar een tuinontwerper om een goede samenhang tussen huis en tuin tot stand te brengen. Na een korte zoektocht kwam ik uiteindelijk bij tuinontwerpbureau.nl van Greta Bäcker terecht. De ontwerpen met strakke lijnen, waarbij ook gebruik wordt gemaakt van kleurrijke vaste planten spraken mij het meest aan.

Toen het schetsontwerp werd getoond, was ik meteen enthousiast. Uiteindelijk zijn er enkele kleine wijzigingen doorgevoerd, maar de tuin is bijna ongewijzigd van het eerste ontwerp aangelegd. Naast het tuinontwerp heeft Greta haar kennis bij het zoeken naar een geschikte hovenier en de juiste materialen gebruikt. De tuin is uiteindelijk eind september 2011 naar volle tevredenheid opgeleverd.

G. Huizinga – Groningen

Verrassende tuin in Veendam

“In 2012 heb ik Greta gevraagd om voor mij een ontwerp te maken voor een nieuwe inrichting van mijn tuin. Bedoeling was dat het een combinatie zou worden van strak, sfeervol en onderhoudsarm. Na een aantal gesprekken waarin een beeld werd gecreëerd van de toekomstige tuin, werd door Greta het uiteindelijke ontwerp ontwikkeld. Deze voldeed volledig aan de gevraagde wensen.

Fijn was vooral de deskundige en zeer plezierige begeleiding van Greta bij de verdere invulling van het ontwerp en het maken van de juiste keuzes ten aanzien van beplanting, materialen etc. Ook tijdens de aanleg hebben we regelmatig contact gehad om de voortgang te bespreken en eventueel te kunnen bijstellen. Ik heb dit als zeer waardevol ervaren. De tuin is inmiddels volledig aangelegd en zal zich natuurlijk verder moeten ontwikkelen, maar ik kijk nu al dagelijks met veel plezier mijn nieuwe tuin in. Het is het allemaal meer dan waard geweest”

Margot Jalving – Veendam

Strakke tuin in Haren (Gr.)

“Greta Bäcker maakte voor ons een totaalplan voor tuin, erfafscheiding, bestrating en terrassen bij ons splinternieuwe huis, achter vijf eeuwenoude eikenbomen, in een straat die in de jaren dertig bebouwd is. Greta wist een prachtige balans te vinden tussen de ‘oude’ straat, het nieuwe huis en onze wensen.

Dankzij haar inlevingsvermogen, haar uitstekende adviezen ten aanzien van materialen en beplanting en een goede begeleiding van de aanleg zelf, genieten wij nu van een tuin waarin alles in harmonie is. De met cortenstaal afgebakende borders, de klinkerbestrating, terrastegels, grindpaden, ornamenten, bomen, struiken en vaste planten, maar ook de praktische houtopslag en de zeer fraaie erfafscheiding van gemetselde penanten met hardhouten panelen geven ons elke dag het plezier in een huis te wonen dat volmaakt past in de buitenomgeving”.

Hartelijke groeten,

Ton Wester
Wil Legemaat
Haren (Gr.)

Interesse?

Neem contact met ons op voor meer informatie of voor het maken van een vrijblijvende afspraak.