Wie is Greta

Nadat ik een tiental jaren in het bedrijfsleven en de zakelijke dienstverlening had gewerkt, besloot ik het roer om te gooien. Ik had inmiddels de 2-jarige studie Tuinarchitectuur met succes afgerond en startte mijn eigen bedrijf. Eerst in combinatie met een parttime baan, later volledig zelfstandig. Veel van mijn eerder opgedane ervaringen kwamen hier overigens weer heel goed bij van pas.

In de loop der jaren heb ik meerdere opleidingen en cursussen gevolgd om mezelf verder te ontwikkelen als ontwerper. Waaronder de cursussen Ontwerpkunde I en II bij het Ontwerpinstituut in Apeldoorn. Hierdoor is ook een grote interactie ontstaan met andere ontwerpers, in het gehele land. De mogelijkheid om te kunnen sparren, spiegelen en samenwerken zorgt voor verdere verdieping en uitdaging. Ook het lidmaatschap aan de landelijke Ontwerpersgroep TOG draagt hieraan bij.

Ik ervaar het creëren van groene buitenruimtes nog steeds als heel bijzonder. Achter elk ontwerp zit een verhaal: het verhaal van de opdrachtgever, van het huis, de plek en de omgeving. Dat maakt dat alle tuinen uiteindelijk uniek worden en daardoor blijft het boeiend. Gedurende al die jaren zijn er inmiddels vele tuinen op mijn tekentafel ontstaan en aangelegd. Groot en klein, particulier en zakelijk, (meestal) modern en (soms) natuurlijk, bij boerderijen of op een dakterras midden in de stad, een patio- of een villatuin, heel veel varianten zijn al eens langs gekomen.

Inspiratie haal ik uit verschillende dingen: allereerst uit het verhaal van de opdrachtgever, de plek, het huis en de omgeving. Door goed te kijken, te luisteren en door te vragen zijn hier vaak veel aanknopingspunten te vinden. Verder kan inspiratie overal vandaan komen: uit het bezoeken van parken en tuinen, gewoon uit de natuur, in de architectuur van gebouwen, het volgen van lezingen en cursussen, het bezoeken van beurzen, shows en festivals, etc.

Ik woon zelf op een oude boerderij met een grote tuin, waar altijd genoeg te doen is. De tuin biedt genoeg ruimte om nieuwe ideeën uit te proberen en verschillende plantcombinaties te testen. Ook hebben we een moestuin, die ons gedurende een groot deel van het jaar voorziet van heerlijk verse, biologisch geteelde groentes, fruit en noten. Het tuinieren kan ik op deze manier combineren met mijn interesse in gezondheid en gezonde voeding. Overigens zie ik ook het ontwerpen van tuinen en het creëren van groene buitenruimtes als een vorm om bij te dragen aan een goede gezondheid. Wetenschappelijk is dit zelfs bewezen: in een groene omgeving zijn mensen gezonder en gelukkiger! En daar draag ik graag mijn steentje aan bij!

Interesse?

Neem contact met ons op voor meer informatie of voor het maken van een vrijblijvende afspraak.